כניסה
למנויות
צרו קשר

תבשיל מאש ותרד מעולה!

תבשיל מאש ותרד מעולה!

את השעועית מאש לא חייבים להשרות אך כמו כל הקטניות בהשרייה היתרונות גדלים משמעותית, אני ממליצה להשרות ואז להקפיא וכך כשרוצים ברגע יש לנו ארוחה לתפארת!
אם בא לנו לזנק קדימה אז הנבטה של שעועית מאש היא ממש קלילה (אחרי השרייה של לילה נסנן מהמים ונכסה במגבת - סביבה לחה וחשוכה והופפפ הקסם קורה! 
ההנבטה תסייע לנו גם לראות אם המקום שקנינו ממנו מוכר סחורה טרייה או שכדאי להחליף את המקום שממנו אנו קונים (קטניות טריות ינביטו מהר יותר מקטניות ששכבו תקופה ארוכה לפני שנעה בהם שימוש).

 

רכיבים:
4 כוסות מאש מונבט
בצל קצוץ
4 שיני שום כתושות
2 עגבניות חתוכות לקוביות.
חבילת תרד טורקי טרי
חצי לימון סחוט.

תיבול:
מלח, פלפל, כמון, פפריקה מתוקה וחריפה וטיפונת מהתבלינים של איילת (לא חובה): נונה דורה וספייסי עדנה.

אופן ההכנה:
מטגנים בצל יחד עם תרד ושום, מוסיפים את העגבניות ואחרי 5 טקות את המאש.
נוסיף כף רסק עגבניות, מיץ מחצי לימון וכשתי כוסות מים.

מכיוון שהמאש מונבט הזמן בישול קצרצר, כ 15 דקות, מאש ללא הנבטה זמן הבישול יוכפל.

כיצד נתייחס?
כל כוס קטנייה מונבטת = מנת חלבון, אם החלטנו להשתמש במאש שאינו מונבט כל כוס לאחר בישול זו מנה וחצי חלבון.
בליווי אורז בסמטי מלא הרווחנו ארוחה שמעניקה חלבון מלא וטעם שנרצה לחזור ולטעום!

הכנת? נשמח לשמוע על כך! 
כבר אמרנו לך ששיתופים זה מחטב? 

להאמין. לפעול. להגשים.